Välkommen till min blogg

måndag 27 oktober 2014

Projekt få bättre sömn på nätterna

När Adam var ca 7 månader fick han börja sova på sitt rum och det var gått bra tills semestern typ. Visst har han alltid anslutit till vår säng på nätterna, det har sällan varit hela nätter i sin säng.

Men nu efter semestern har det gått utför. Han vaknar tidigare än någonsin. Vi har kanske varit lite osmarta och gett honom mat för det får han att somna om fortast ofta. Han har svårt att somna om, är vaken och bökar runt i 1-2 timmar mellan oss i sängen. Så ingen får skönhetssömn direkt. Humöret på natten är inte att leka med.

När han väl somnar är han som en elvisp ibland så man får knappt plats själv. Haha vi är sämst på samsovning.

Iaf så funkar ju inte det här längre. Förra veckan tog vi upp en madrass till hans rum för att vi skulle försöka få honom att somna om där. Och så turades vi om att sova i gästrummet så någon får kvalitetssömn. Sedan är han fortfarande förkyld så det gör inte saken bättre.

Nu har vi tagit bort ena sidan på hans säng och ställt det mot våran för att se om det kan bli bättre. För när Adam väl har vaknat på sitt rum den senaste tiden tar det ibland på tok för lång tid innan någon av oss vaknar.

Plus att idag skippade vi ersättning/välling. Nu till middag ska han få plocka i sig mat själv, inte bli matad. Så toppar vi det med gröt innan han går och lägger sig eftersom han ännu inte får i sig så stora mängder när han håller på själv.

Fortsättning mot bättre sömn för alla fortsätter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar